I forget stuff… really!!!

VMware Server 2 on Lenny

After upgrading a server from Etch to Lenny, I also decided to upgrade to VMware Server 2… (gym)
However I stumbled upon a warning when trying to compile the vmmon modules for VMware Server…

None of the pre-built vmmon modules for VMware Server is suitable for your
running kernel. Do you want this program to try to build the vmmon module for
your system (you need to have a C compiler installed on your system)? [yes]

Using compiler “/usr/bin/gcc”. Use environment variable CC to override.

Your kernel was built with “gcc” version “4.1.3”, while you are trying to use
“/usr/bin/gcc” version “4.3.2”. This configuration is not recommended and
VMware Server may crash if you’ll continue. Please try to use exactly same
compiler as one used for building your kernel. Do you want to go with compiler
“/usr/bin/gcc” version “4.3.2” anyway? [no]

I don’t think it is wise to force version “4.3.2”, the hint said to set the CC environment to point to gcc version “4.1.3”… so… since I already have gcc-4.1 installed…

$ dpkg -l | grep gcc-4.1
ii gcc-4.1 4.1.2-25 The GNU C compiler
ii gcc-4.1-base 4.1.2-25 The GNU Compiler Collection (base package)

I simply ran…

export CC=/usr/bin/gcc-4.1

and re-ran the vmware-install.pl file…

Using compiler “/usr/bin/gcc-4.1”. Use environment variable CC to override.

What is the location of the directory of C header files that match your running
kernel? [/lib/modules/2.6.26-1-amd64/build/include]

It didn’t seem to warn about the difference in the minor version… 😉

  • Bang, gimana install di Lenny nya, sukses.. performa bagus mana sam di ubuntu 8.04.2?

  • Kalo saya bandingkan sepertinya agak susah… sebab… Hardy saya di datacenter Dual Core dengan RAM 4GB… sementara Lenny di kantor AMD64 (single core) dengan RAM 2GB… ditambah lagi adannya X-Window di Lenny… tapi kalo saya nemu cara benchmarking akan saya posting di blog ini…

  • ya memang bener mas, susah juga bandinginnya, tapi beberapa sumber bilang kalo pake vmware yg server mmg agak lambat, kecuali yg esx yah..
    Oya mas, kalo yang ESX mmg agak susah yah nemu NIC yang bisa didetek, kalo baca HCLnya sih yang mahal2, jd kalo di server cuma punya 1 ato 2 NIC agak repot kalo mo bikin router appliance di VM guestnya. Kebetulan pake pfsense, saya taruh di altos jadul series 12000 pIII tapi cukup kuat smp sekarang. Mo saya virtualize ke HP ML saya, tapi ya gitu deh.. ESXi HCLnya gak lengkap, bisa gak mas ngoprek driver buat NICnya.. Thx,.

Powered by Wordpress | Designed by Elegant Themes